måndag 31 maj 2010

Dags för städning igen

Jaha, då var det dags för städning igen, den här gången tog jag dammsugaren. Det är faktiskt enklare än sopkvasten....

lördag 29 maj 2010

Hos farfar och farmor...

Nu är vi i Stigtomta (utanför Nyköping) och hälsar på farfar och farmor. Det är ett galet tempo, vill jag lova! Här finns massor av roliga saker som jag inte får röra... så jag ser till att motionera alla vuxna, de springer runt o jagar mig hela tiden! Fast ibland är det skönt att ta det lite lugnt också... att sitta i farfars knä och bläddra i en bok är inte dumt.

fredag 28 maj 2010

Det ska börjas i tid...

Äntligen har jag lyckats erövra mammas dator! Jag har inte riktigt förstått att mamma och pappa tycker det är så kul att hänga framför datorn... det är ju bara en massa knappar att trycka på, men vad händer?!? Inte vet jag...... Kanske kommer jag förstå det när jag blir större?

torsdag 27 maj 2010

På pappas jobb

Ikväll har jag o mamma varit o hälsat på pappa när han spelade boule med sina jobbarkompisar. Det var jättekul, massor av folk att titta på!

tisdag 25 maj 2010

IKEA-besök

Idag har jag och mamma varit på IKEA. Först försökte hon få mig att äta köttbullar, men se, det gick inte! Hon lyckades få i mig 2 - 3 st, sen tyckte jag bestämt att det räckte.
Sen gick vi till barnavdelningen där jag fick leka med en massa saker, oj vad det var skoj!! Men jag gillade inte att mamma skulle ta mig därifrån... För att titta på tyger, hur kul är det?!?! Näe, då bjöd jag på lite tårar.
Fast när vi var klara så fick jag en glass! Och då var allt förlåtet igen...

lördag 22 maj 2010

Jag o mina tjejer!

Ida och Agnes är tvillingarna som jag lärde känna när jag var runt 1 månad, via föräldragruppen på BVC. De är lika gamla som jag, sånär som på några dagar bara.
Idag har de och deras mamma o pappa varit o hälsat på hos oss. Vi lekte i vår trädgård och åt grillkorv!

fredag 21 maj 2010

Badtofflor...

Idag har mamma tagit ner lådan med sommarskor från vinden. Jag hittade mammas badtofflor och provade en av dom... riktigt sköna, måste jag erkänna... fast de är ju lite stora, förstås!

torsdag 20 maj 2010

SOMMAR!


Idag har mamma äntligen förstått att det är sommar och låter mig gå i kortärmat ute! Och dessutom tog hon ut en hink med vatten och lät mig leka med min egna vattenkanna, jippie!



Och sedan tog hon fram poolen som jag fått av Nicole och lät mig bada utomhus, vilken lycka!!! Men jag fick inte sitta i solen mer än några minuter, hon gick och hämtade ett stort, stort parasoll, så jag satt i skuggan... Hon är väldigt noga med det där med solen, min mamma... hon smörjer, hon köper kepsar med "skynken" och går med paraply på promenader osv osv... men det är okej, det var ju ändå kul att bada!

tisdag 18 maj 2010

Pasta

Vet ni vad som är godast i hela världen? Jo, pasta o köttfärssås! Då kan jag äta nästan hur mycket som helst.....
Okej, lite hamnar väl kanske utanför munnen, men vaddå´rå, det spelar väl ingen roll, det finns ju vatten i kranen! :-)

söndag 16 maj 2010

Utomhus

Mamma kom på en bra idé, att jag kan dra min bil i ett snöre bakom mig... det var ganska kul, faktiskt!

lördag 15 maj 2010

Besök hos faster

Idag har jag varit hos min faster i Tumba och vi var ute o lekte i hennes lekpark, det var jättekul. Vi åkter rutschkana, grävde i sandlådan och gungade! Sedan kom mamma och pappa o vi blev då bjudna på mat hos faster, supergod spagetti. Men sedan var jag sååååå trött, jag knoppade visst in redan efter 3 minuter i bilen
:-)

Golf!

Igår fick jag en present av Eliott, ett golfset! Kolla, nu är det bara att sätta igång, jag ska öva så jag blir lika duktig som pappa!

fredag 14 maj 2010

Besök av Eliott


Ikväll har Eliott och hans mamma & pappa varit här och hälsat på. Det var jättekul, han o jag ska bli bästisar när han blir lite större... Han är bara 4 månader, än så länge kan han inte leka så mycket med mig, men snart så! :-)

Vila o läsa böcker

Idag hade mamma och jag en mycket skön förmiddag... Pappa skulle egentligen varit ledig, men var tvungen att sticka iväg några timmar för att jobba. Så då tog mamma och jag en "slappardag", själv låg jag o myste med min apa och sedan satt jag in min fina fåtölj o läste en bok. Mamma slappade på soffan, med datorn i knäet!

:-)

onsdag 12 maj 2010

Nyklippt!


Jaha, så har mamsen varit framme med saxen igen! Hon säger att håret hänger ner i ögonen på mig... vad vet jag... det är väl bäst att låta henne hålla på. Jag är ju världens sötaste kille ändå, oavsett frisyren, liksom... :-)

tisdag 11 maj 2010

Rita ute i solen...



Vilken kanondag! Solen skiner och det är typ 15 grader varmt!!! Då kan man ju inte sitta inomhus.......

Så mamma tog fram kritor o block till mig så jag kunde sitta ute o rita, medan hon städade ur lekstugan åt mig! :-)
(PS. Men jag tycker hon är lite långsam).

måndag 10 maj 2010

Fika hos mormor


Idag har vi haft en heldag i Märsta, mamma o jag. Först var vi hos Cassandra o Emelie och deras mamma och deras hund, Java. Där åt vi lunch och lekte så taket nästan rasade in!! Jättekul!!!
Sedan åkte vi till mormor o fikade, hon hade bakat jättegod chokladrulltårta, mums! Mamma lyckades visst stoppa i min några nyttiga bananbitar också, mellan chokladtårtan...

Mormor har både en hund och en katt och jag försökte även leka med dom...

söndag 9 maj 2010

Biff med bea!

Mums, jag fick min biff med bea-sås till slut... blev lite orolig när både fredag- och lördagkväll passerat och jag inte blivit serverad min favoriträtt än... Men puh, det blev den till söndagmiddagen istället!Då kan jag nästan äta precis HUR MYCKET som helst... middagen tar väldigt lång tid då, man måste ju njuta av maten!

lördag 8 maj 2010

Oväsen på tv!


Ikväll tittade pappa på fotboll på tvn så jag passade på att prova mina nya "hörselkåpor". Det funkade perfekt, jag hörde inte ett smack, varken vad mamma eller pappa sa!! Kan det bli bättre?!? :-)

torsdag 6 maj 2010

Fika i trädgården

Idag sken solen hela dagen och mamma o jag var i trädgården o fixade lite... rensade ogräs och plockade stenar, när vi jobbat klart tog vi en fika i solen. Och sedan sparkade vi lite fotboll!

onsdag 5 maj 2010

Rutschkana

Idag har jag lärt mig något nytt igen!
Mamma och jag var på Öppna Förskolan (vanligt på onsdagar, för då serveras det sopplunch där) och jag lekte med min kompis Alexandra. Hon kunde klättra upp på rutschkanan alldeles själv osså åkte hon ner på egen hand också!
Mamma propsade på att jag också skulle lära mig göra detta själv. Först förstod jag inte att jag var tvungen att klättra upp på sidan, utan gjorde några försök att gå uppför själva rutschkanan... men det gick ju inte, där halkade jag ju bara omkull hela tiden. Men när mamma visade mig kom jag ju på hur jag skulle göra. Och jag lyckades!! Och blev lika glad varje gång :-)

söndag 2 maj 2010

Pappas nya motorcykel!


Kolla in vilken fin motorcykel min pappa har köpt!! Jag fick till o med sitta på den idag, så cooooooooool, eller hur?!? :-)