söndag 28 februari 2010

Gunghäst

Nu har jag lärt mig hur man gör med den här "mojjängen", den är ju superkul!! Vilken fart man kan få på den :-)

Håll undan för här kommer jag, hoppla pålle!!

lördag 27 februari 2010

Lördagsgäster!

Ikväll ska vi få gäster på besök, så jag hjälpte mamma med städningen under eftermiddagen. Det skulle ju både dammsugas och moppas, puh!

Sen blev det "finskjorta" på osså var dansen igång! ;-) Här sitter jag och kollar in pappa när han fixar middagen.

fredag 26 februari 2010

Utflykt med mamsen

Bilen skulle på service och jag och mamma fick lunch på Uplands Motor under tiden, lysande idé! Att jag dessutom fick en supergod brownie till efterrätt gjorde ju inte saken sämre... ;-)

Sedan blev det lite shopping på Stinsen i Sollentuna, jag fick bland annat ett par nya badbyxor! Visst är de väl snygga??

onsdag 24 februari 2010

Kusinens födelsedag!


Idag fyller min kusin, Daniel, 19 år så vi har varit och hälsat på honom och min faster. Vi fick tacos men jag var inte så hungrig... jag åt ju mat igår, det räcker väl?!?

Här hänger jag över axeln på kusinen och kollar vad har gör på datorn...

Promenad i hallen med skor

Det här med att gå och skjuta vagnen framför sig är en skojig lek, här har jag fått på mig ett par skor också (mamma säger att jag ska vänja mig vid skor, varför det?!?)
Att lyfta vagnen är mitt sätt att ändra riktning... Visst är jag väl duktig, så säg?! :-)

Nu har jag faktiskt även tagit mina första steg på egen hand, utan stol, vagn eller annat stöd... Men jag trivs bättre att ha något att hålla mig i fortfarande.

tisdag 23 februari 2010

Sugrör


Nu har jag lärt mig något nytt igen!!

Idag gav mamma mig en tetra med juice, där ett sugrör stack upp...
Och jag förstod ingenting först!

Hon stoppade sugröret i munnen på mig o jag kände lite på det med tungan, sedan provade jag att bita i det men det var tydligen inte rätt. Mamma visade mig och sög i sig lite juice, men det såg ju svårt ut...

När pappa kom hem från jobbet gjorde vi ett nytt försök. Och jag bet i sugröret igen, men båda mamma och pappa skakade på huvudet, det var tydligen fel... Pappa tryckte på tetran när jag hade sugröret i munnen och då kom det juice!! Oj vad gott det var, hur gick det där till, tänkte jag. Pappa visade några gånger när han sög i sig juicen osså helt plötsligt så kom jag på det! Nu dricker jag juice som aldrig förr, hi hi hi.

torsdag 18 februari 2010

Katten käkar resterna...

Det är bra att ha ett husdjur som äter upp det som hamnar på golvet......




Tur att Casper äter det mesta!

onsdag 17 februari 2010

Äta själv

Jag har redan börjat få grepp om det här med att äta med sked, det är rätt okej, faktiskt...
Visst blir det lite kladdigt, men det gör väl ingenting?!? Man ska börja i tid, eller hur?! Vem vet, en vacker dag kanske jag sitter på en Nobelmiddag och då är det ju bra om jag har lärt mig äta med bestick.

tisdag 16 februari 2010

Fettisdagen

På fettisdagen ska man äta semlor, det bara är så!
Och idag har mamma och jag bakat egna semlor, det gick riktigt bra. Och när mamma hade vispat grädden till semlorna så tog jag hand om vispen... F'låt, jag menar disken!!


Se så fina semlorna blev!!!

måndag 15 februari 2010

Skor

Mamma har fått för sig att hon ska sätta på mig skor, för att jag inte ska frysa om fötterna (eller vad det nu beror på?!). Så här snygga dojjor har hon fått på mig nu och faktiskt kan jag erkänna att det är rätt sköna att gå i också...

Men det känns knasigt att ha skor på inomhus, liksom.

lördag 13 februari 2010

Kalaset

Idag har jag haft kalas och mina goa släktingar har varit här o firat min ett-årsdag. Stort tack till er som var här och uppvaktade mig, jag fick en kanondag!

Det blev mer tårta osså paket.
PS Lägg märke till märkena efter mina fingrar på tårtan, jag var ju TVUNGEN att provsmaka lite innan alla andra... DS
Här är jag med min moster, Carina.

fredag 12 februari 2010

FÖDELSEDAG!

Hipp, hipp, hurra
för mig som fyller år ida´!!!

Mamma bakar tårta och jag får slicka ur skålen... mums!


Så här fint blev resultatet!!!


torsdag 11 februari 2010

Förkyld!

Imorgon fyller jag ett år och här sitter jag och är superförkyld! Jag hostar o nyser och har lite feber. Inte vill jag äta och inte vill jag leka. Det känns inte så kul...


Mamma har tagit in vagnen och i den sover jag gärna, om de gungar mig... Fast i natt sov jag faktiskt hela natten i min säng, för första gången sedan i söndags!

onsdag 10 februari 2010

Jesper-säkrat


Så här ser vår spis ut numera!

Pappa har plockat bort knapparna. Det är förstås bara för att jag brukar vilja hjälpa dem och snurra på knapparna... så nu får de gissa hur varma plattorna och ugnen blir när de lagar mat... Ha ha ha...

tisdag 9 februari 2010

Sömnproblem


Just nu håller jag på att retat gallfeber på min mamma och pappa, för jag har kommit underfund med att jag inte vill sova på nätterna. De skryter så mycket om att jag sover bra på nätterna och inte är besvärlig att natta... så det tänkte jag att jag skulle ändra på nu!

Jag gråter när de lägger mig i sängen (både på dag- och kvällstid) och när jag väl somnat så sover jag inte så länge. Under dagtid sover jag ca 30 min. och på natten vaknar jag 3-4 ggr och väcker mamma o pappa. Visst är jag gullig?!? ;-)

lördag 6 februari 2010

40-årskalas!


Mammas och pappas kompis, Ylva, har fyllt år så vi var där på kalas idag. Det var jättekul för det fanns många andra barn att leka med och de fanns en massa roliga leksaker. Osså fick jag korv också, som jag gillar så mycket!! Jag åt upp en hel grillkorv fast att jag precis fått lunch innan vi åkte hemifrån. Sedan åkte pappa och jag pendeltåg hem, för mamma skulle vidare till Märsta med bilen. Det var spännande!

torsdag 4 februari 2010

Våfflor!

Idag fick vi våfflor till lunch och jag fick äta hur många jag ville! Det var verkligen mumsigt...


måndag 1 februari 2010

Möblerar om...

Nu har jag kommit underfund med att mamma och pappa ibland behöver min hjälp. Som till exempel det här med inredning...
Här ser ni hur jag hjälper dem med att möblera om, jag tycker det är så trist och gammalmodigt när stolar bara står rakt upp runt matbordet. Varför ska de göra det?? Visst ser väl det här trevligare ut? :-)