tisdag 31 augusti 2010

Mäta, mäta och mäta.......


Idag har jag hjälpt mamma att ta lite mått i mitt rum... hon har planer på att äntligen införskaffa garderobsinredning till mina två stora garderober (för här ska shoppas MYCKET kläder! hi hi) så då måste vi ta lite mått innan vi åker till IKEA.

måndag 30 augusti 2010

Klädprovning!

Nu börjar det närma sig dagisinskolning! Och mamma säger att vi måste gå igenom mina kläder och se vad jag har som passar inför starten. Mamma shoppar ivrigt på Tradera var o varannan dag numera!


Den här overallen har jag fått efter Nicole, visst är den fin!? Lite stor kanske... men jag planerar att fortsätta att växa i många år till (så den blir nog lagom till vinterns ankomst)!
:-)

lördag 28 augusti 2010

Farmor o farfar på besök

Farmor och farfar har varit här i 2 dagar och passat mig. Det är jättekul, för då får jag choklad osså leker de med mig hela tiden... inte som mamma och pappa som gör en massa annat istället (som att lagar mat, tvättar, städar och sitter vid datorn t.ex.)
När farmor o farfar var här kunde mamma o pappa passa på att göra andra, lite roligare saker, som att köra motorcykel och tapetsera om i vardagsrummet! Så här fint blev det förresten i vardagsrummet.........

Jag passar på att vara lite extra pajas när farmor och farfar är här... jag tycker ju så mycket om när alla skrattar åt mig! :-)

torsdag 26 augusti 2010

Hälsar på i Märsta


Idag skulle mamma till sitt jobb på ett möte så då fick jag vara hos min kusin, Angelica, och hennes dotter, Nicole. Det var jättekul! Vi lekte i Nicoles rum och sedan gick vi till lekplatsen utanför mormor och avslutade med en fika hemma hos mormor. Där fick jag o Nicole glass!

tisdag 24 augusti 2010

Mer sömn i soffan......

Näe, men tusan också, tror ni inte att jag somnade i soffan idag igen?!? Det är uttröttande att hålla igång på nätterna med hosta o skrik, vill jag lova! Då blir det så här, att jag somnar i soffan när jag ska titta på Bolibompa på mornarna....

måndag 23 augusti 2010

Sova i soffan o fika i solen!

Idag är det en solig o härlig måndag!
Jag har hostat halva natten och vaknat o gråtit den andra halvan, så det har inte blivit så många timmars sömn här på Lärarvägen 6 i natt... Pappa gick ner o la sig i gästrummet för att få sova några timmar innan hans första arbetsdag efter 4 veckors ledighet!
Själv tog jag mig en tupplur framför tvn när mamma satt vid datorn...


Och sedan gick vi ut i det vackra vädret och fikade med saft och Tom&Jerry-kex. Mamma har laserat mitt fina bord, så nu tål det regn utan att bli förstört. Det blev visserligen en annan färg... men jag tycker nog att det blev ganska bra ändå, eller hur?

lördag 21 augusti 2010

Däckad...


Mamma har smittat mig med sin dumma förkylning! Så jag har varit lite kinkig och hängig några dagar. Jag vill ha väldigt mycket uppmärksamhet när jag är sjuk! Och mycket glass. Men ingen mat.
Osså vill jag inte somna som vanligt i min säng vid nattningen... Tycker det är mysigare att få somna i mammas famn, framför tvn, så där runt 21.30.... :-)
Men DÅ sover jag gott!

torsdag 19 augusti 2010

Hos frisören

Idag har jag varit hos frisören för första gången i hela mitt liv!

Det var inte så lätt för dom vuxna, jag behövde mamma som höll i mig och pappa som försökte distrahera med sin I-phone... osså Lara som klippte! Men så blev jag fin också!!

onsdag 18 augusti 2010

Mellis


Nu är jag så stor att jag kan göra min egen mellis, tycker jag....... jag börjar med en macka, hur svårt kan det vara?!
Jaha, och hur gör man för att smöret ska stanna på brödet, då?! Mamma hjälp mig!!!

tisdag 17 augusti 2010

Mammas faster på besök

Min mammas faster är på besök i Märsta så då kom "Märsta-gänget" och faster Dagny hit och fikade idag. Hon tyckte jag hade ett jättefint rum!

måndag 16 augusti 2010

Picnic!

Solen skiner och vi har semester, vad ska man då hitta på om inte en picnic!!??!
:-)


söndag 15 augusti 2010

Signe


Vi har fått en ny "släktmedlem"! Faster o kusin Daniel har köpt en liten kattunge, som heter Signe. Hon är urgullig o tycker jättemycket om att leka. Vi var och hälsade på hos dom idag och jag fick krama Signe, hon är mjuk och go, men VÄLDIGT liten! Vår Casper skulle nog kunna äta upp henne till frukost...
:-o



Jag hade lite svårt att leka försiktigt med Signe och tyckte då att det var roligare att leka med faster istället!

Ålandsresa

Mamma, pappa och jag har varit några dagar på Åland med Erik, Anna och Elliot. Det har varit mycket roliga saker som jag fått vara med om.... här är några smakbitar:

Vi var bland annat på en gård där de hade kor, höns och kaniner. Tänk att äntligen få se dessa djur på riktigt!! (jag har ju bara sett dom i mina böcker och på tv tidigare)

Fika i Mariehamn


Vi var ute och åkte båt, pappa skulle fiska... men jag tyckte bara det var roligt att sitta still i ca 15 minuter, så pappa rodde tillbaka in till land efter att ha metat en kort stund bara...


På promenad från stugan ner till vattnet... pappa fick en öl och jag fick en banan... orättvist, vá?!? :-)

måndag 9 augusti 2010

Regn, regn, regn...


"Regnet det bara öser ner..." hi hi hi!
Jaha, vad ska man göra när det regnar hela dagarna i ända???? Jo, då kom mamma och pappa på att vi kan städa garderoberna. Jaaaaaaaaaaaa, vilken bra idé, tyckte jag och hjälpte till att dra ut alla kläder och krypa in och sätta mig i pappas garderob!
:-)

lördag 7 augusti 2010

Tränar

Idag är det träningsdag. Det gäller ju att ligga i, så vi inte blir lata.......

fredag 6 augusti 2010

Solen!!


Idag skiner solen igen, äntligen!! Mamma och jag har varit ute o busat i trädgården hela dagen, hääääääääääärligt!!! Det är viktigt att dricka vatten när det är varmt ute, det vet ni väl om?!
Vad gillar ni mina fina märken i pannan? De fick jag när jag ramlade på gruset häromdagen...

onsdag 4 augusti 2010

Konstverk på väggen!

Jag har ritat ett konstverk... på väggen! Men mamma verkar inte särskild glad över min skaparglädje... titta så fint det är: Osså ritade jag i min nya bok som jag fått av faster. Det gäller att passa på när man får tag i en penna, de är svårfångade! När mamma blir arg så har jag kommit underfund med att jag kan charma henne genom att göra en sån där rolig min med ögonen... får se hur länge det funkar...

tisdag 3 augusti 2010

Mamma har kokat saft


Slurp, det var väldigt god saft som mamma har gjort idag, av våra röda vinbär i trädgården och några rabarber (också från vår trädgård).



Jag hjälpte henne faktiskt att plocka lite vinbär... passade även på att smaka några bär, de var helt okej. Jag försökte också få Casper att smaka, men han är väldigt snålbjuden när det gäller sånt som är nyttigt.....

måndag 2 augusti 2010

Lite feber....

Jag har lite feber (mellan 38 o 38,6) så det blev inte nån resa till farmor och farfar idag :-(

Mamma och jag busade i sängen istället! Jag håller på att lära mig göra kullerbyttor, men mamma är rädd att jag ska rulla utanför sängen.....

söndag 1 augusti 2010

Det börjar läka redan

Ikväll ser såret vid ögat bättre ut, den där salvan som pappa och mamma envisas med att sätta på såret kanske inte är så dum ändå........?!?
Och det är ju rätt trevligt, för varje gång jag fått salva så får jag också en chokladbit eller en glass!!!!!!!