lördag 28 maj 2011

Jag spelar gitarr...

... här sitter jag o spelar lite gitarr... Jag brukar säga till mamma att hon ska sjunga eller dansa, men just idag nöjer jag mig med mitt eget spelande.

torsdag 26 maj 2011

Ny vagn!

Mamma och pappa har köpt en ny vagn. En vagn där min lillasyster eller lillebror kan få plats också... fast på just den här bilden så är det bara plats för mig! Här sitter jag o känner efter hur den nya vagnen känns, och ja, jag är nöjd!

söndag 22 maj 2011

Lunchgäster

Jag sov ända till strax efter 8 idag, snacka om sovmorgon!!!
Och sen några timmar senare, så kom Emelie, Cassandra, Alexander och deras mamma & pappa. Då gjorde mamma våfflor och vi satt ute och åt, mums vad gott det var! Och jag busade med tjejerna, vi lekte i lekstugan o i sandlådan och blåste bubblor... Vilken härlig helg!!

lördag 21 maj 2011

Middagsgäster!


Idag har Malte, Melvin och deras mamma och pappa varit här och ätit middag. Det var jättekul!! Oj, vad vi har busat!!! Och vad vi har ätit!!! Jordnötter, mat, glassar o godis, i massor!! Och druckit läsk! Vi höll igång ända till klockan var 21.30, då gick dom hem o jag somnade inte många minuter efter det... Mamma tror att jag kommer sova länge imorgon, vi får väl se!

fredag 20 maj 2011

Fredagsmys

Fredag är speciella dagar.... då får man dricka läsk o titta på tv hur länge man vill.... i alla fall tills jag somnar runt nio-tiden..........
Här sitter pappa och jag o skålar i hallonsoda, det är grejer, det!!!

torsdag 19 maj 2011

Förskolans dag!

Idag har vi firat Förskolan Dag på dagis... vi gick till centrum o sjöng, sedan var det tipspromenad för alla föräldrar osså fikade vi. Mamma kom o var med på eftermiddagen, det var kul! Då var Maltes mamma också där. Malte o jag är kompisar, vi gillar att sitta bredvid varann och att dela gunga. På lördag ska Malte o hans familj komma hem till mig och äta mat, det ska bli roligt!!!


onsdag 18 maj 2011

Baka sockerkaka

Idag efter dagis har jag o mamma bakat en sockerkaka! Det var roligt, men det bästa var nog att slicka av vispen o slickepotten... åh så god smeten var!!!
Visst har jag ett fint förkläde på mig? Det är pappas, som min kusin Daniel har gjort till honom. Jag tycker att han kan göra ett sånt till mig också, fast lite mindre...........

måndag 16 maj 2011

Gräsklippning på schemat






Idag är det måndag men vi är lediga hela familjen, för dagis är stängt så då passade mamma och pappa på att ta semester!
Först var vi hemma hos min kompis Leopold och lekte en stund men nu efter lunch är det dags för gräsklippning. Jag går bredvid pappa för att se att han gör rätt..........



Sedan tog vi en paus med lite fruktsallad, mums!

lördag 14 maj 2011

Kolmården fredag - lördag

Nu är vi äntligen framme!

Vi gick till Bamses Värld och där fick jag o pappa åka karusell!!

 Sedan gick vi till lammen och getterna. Där fanns det små små lamm o getter... 
som jag matade med maskrosblad och klappade!

 
När vi kom till hotellet var jag lite trött, så jag satt och vilade lite i mammas säng 
och tittade på Nicke i datorn.

 På kvällen gick vi  ut på restaurang och åt. Jag fick köttbullar!!!

 
Här är min säng, den gick liksom att fälla ut från väggen!

 Idag är det lördag och vi är tillbaka i djurparken, här tittar mamma 
och jag på elefanterna, dom var så s t o o o o r a !!!

 Här simmar det sälar, jag ville bada med dom, men det fick jag inte, sa mamma..........

Det var ju tur att vi hade vagnen med oss, för det var ju rätt skönt att sova en stund. 
Det är tröttsamt att titta på alla djur!


Osså fick vi lite mat också.....

Kolla vilken häftig bil vi hittade!!
Oj oj oj, vilka roliga dagar det har varit, men så trött jag är... nu åker vi hem och snart ska jag sova hemma i min egna säng... imorgon ska jag sova läääääääääääääänge!

fredag 13 maj 2011

Ut och resa

Idag ska vi åka till Kolmården och jag har packat min ryggsäck själv (satt på mig stövlar o hatt själv också, för den delen... ) Pyjamasen hänger lite på trekvart, för mamma gjorde ett försök att byta kläder på mig, men jag hade lite bråttom så jag sprang ut o satte på mig stövlar o hatt i hallen istället!
Nu är jag redo för avfärd, kom igen!

söndag 8 maj 2011

Besök av Elliott

Idag har Elliott och hans mamma, Anna, varit här och hälsat på! Det var jättekul att leka med honom, även om han "bara" är 1 år och 4 månader så hade vi skoj ihop. Det var så fint väder så vi var utomhus hela dagen, vi grävde i sandlådan, lekte i lekstugan och gick på promenad osså fikade vi på altanen.

Först var vi på loppis på skolan bredvid oss och där fick jag en dockvagn! (ska be mamma ta kort på den och lägga upp här, så ska ni få se vilken fin vagn jag fått!) Det är jättekul att gå (läs: springa) på promenad med egen vagn, det är inte så viktigt om det ligger nånting i den, tycker jag. Mamma frågade om hon skulle köpa en docka till mig också, men det tyckte jag var onödigt, huvudsaken är att jag fick vagnen! Osså köpte hon visst några pussel också... men det var ju vagnen som var roligast!!!

lördag 7 maj 2011

Betessläpp!

Idag var mamma och jag strax utanför Uppsala och tittade på när de släppte ut kossor o fjolårskalvar på grönbete, efter att ha varit instängda i ladugården hela vinter. Jösses, vilken fart det var på dom!!
 
 Sedan gick vi in i fårhagen och jag försökte klappa lammen... men det var för mycket folk där (ca 3000 personer) så både fåren o lammen var lite rädda... Mamma sa att vi ska åka till en annan fårhage en annan dag och då ska jag få klappa lammen!


Jag passade på att ge lite gräs till en av de stora hästarna också..........
















Sedan åkte vi hem och fikade i trädgården, solen sken och det var underbart varmt!

onsdag 4 maj 2011

Norrgrindsloppet!

Idag har vi sprungit ett lopp på dagis! Pappa kom och hejjade på mig osså tog han lite bilder också. Tyvärr så var det ju lite kallt, så alla var påpälsade som bara den........