fredag 31 december 2010

Nyårsafton!




 
Sedan var det skjorta o finbyxor som gällde! Mamma hade klänning, minsann... 

 Och vi fick efterrätt, chokladmousse! Vad kan man mer önska???? Jag försökte sno lite av pappas också...
Men när klockan var nio var jag rätt nöjd med dagen och satt hos pappa tills jag själv sa att jag ville gå in o lägga mig i sängen, så jag somnade väl runt halv tio... och missade alla raketerna!


onsdag 29 december 2010

Ny tröja av pappa

Pappa har varit på shoppingrunda idag, och titta vilken fin tröja han köpt åt mig!!

tisdag 28 december 2010

Mammas födelsedag


Idag fyller mamma år och då kom faster, mormor, kusin Angelica och hennes dotter Nicole hit o fikade med oss. Osså fick jag och Nicole öppna mer julklappar!! Vi kramades lite innan de skulle åka hem...

fredag 24 december 2010

Julafton

Idag är det julafton och farmor, farfar, faster och kusin Daniel är här! Oj vad jag har många att leka med nu!
Faster, Daniel och jag har suttit i soffan och tittat på Kalle Anka, det var mysigt.

 Och sedan kom tomten... det var inte fullt lika kul... väldigt läskigt var det, faktiskt! Men jag fick ju fina julklappar av honom!! Tack, snälla tomten!


 Här sitte jag hos farfar och öppnar en julklapp...

 Sedan hjälpte jag farmor att öppna hennes julklapp som hon fick av mig...

onsdag 22 december 2010

Julgran

Nu har vi klätt julgranen!
Mamma och pappa säger att de brukar ta en ett riktigt träd på julen, men i år har de köpt en låtsasgran... för att det inte ska bli så "stökigt" om jag välter omkull den... varför skulle jag göra det?! Nåja, den är väldigt fin i alla fall!
Titta så många kulor vi hängt upp i trädet!

lördag 18 december 2010

Snögubbe och skottning...


...stod på schemat idag! Härligt att kylan lagt sig lite så vi kan vara utomhus. Mamma skulle göra en snögubbe men jag vet inte om jag kan godkänna den?!?...
Sedan hjälpte jag pappa med skottningen, det var ett tungt jobb!

tisdag 14 december 2010

Hostig...

Nu har jag blivit förkyld igen, men värst är nog hostan. Det är svårt att sova på natten... jag försöker hålla mamma och pappa vakna så mycket det går! Två nätter i rad som de sovit 4 timmar var (de är smarta o turas om att sova i gästrummet), jag sover ändå, fast jag hostar.
Men i natt har jag faktiskt sovit hela natten! Vi var uppe o sa hej då till pappa kl 6 imorse, innan han åkte till Göteborg, sedan somnade mamma och jag om och sov ända till kl 9!! Mamma varit hemma med mig så vi gick till doktorn så jag fick hostmedicin. Jag är ju egentligen inte sjuk, för jag leker som vanligt och är glad o pigg, som vanligt, så lite bus orkar jag nog allt med! Vi får se ifall mamma lämnar mig på dagis imorgon eller om jag ska vara hemma en dag till... det beror väl på hur fort hostmedicinen hjälper!

måndag 13 december 2010

Lucia


Det var luciafirande på dagis idag, men pappa fick hämta mig före lunch för jag var så hostig... men jag, mamma, pappa och faster gick tillbaka till dagis på eftermiddagen, när det var dags att fira lucia! Jag var klädd till tomte... men det var inte så kul att sitta på marken med de andra barnen så pappa fick ta mig i famnen istället.

lördag 11 december 2010

Utflykt till Stockholm

Mamma, pappa och jag har varit i Stockholm idag! Först åkte vi tåg, sedan gick vi på restaurang och sedan när vi promenerade för att träffa Elliot och hans föräldrar på Kulturhuset så somnade jag i vagnen.


När jag vaknade var det dags för fika och sedan fick jag o Elliot leka på ett jättekul ställe! Där fanns en massa roliga gångar och klätterställen, som var gjort för oss småttingar, liksom.

Och sedan var det tågresa hem igen, en heeeelt fantastisk dag!! Jag somnade återigen direkt när jag lagt huvet på kudden....

torsdag 9 december 2010

Moster Bettan...

Idag var vi ut till moster Bettan och tände ljus, det är 5 år sedan hon gick bort, säger mamma. Mormor, moster, mina kusiner och Nicole och hennes pappa, Sebastian var med också.

Efteråt åkte vi till moster Bettans favoritkondis och fikade. Jag hade gärna velat träffa henne, hon hade nog gillat att leka o busa med mig! Men nu fick jag busa med Nicole istället och sitta i kusin Sebbes knä.

onsdag 8 december 2010

Besök hos Malte

När mamma hämtade mig från dagis idag så hade hon pulkan med sig. Hon var klädd i "pulka-kläder" och hon klädde mig lika mycket... det var lite kall ute, runt 7 minus. Så gick vi till pulkabacken i Råbyområdet och hade jätteskoj.
Först råkade pulkan välta några gånger så jag ramlade ur och fick ansiktet i snön, det var ju inte så kul, förstås. Men sen gick det bättre, jag lärde mig att sitta kvar lite bättre och vi åkte där det inte var så "guppigt" av djupa fotspår. Mamma rullade sig i snön så snön yrde, det var jättekul, jag skrattade så jag nästan kissade på mig!
Sen gick vi hem till min kompis, Malte, och vi lekte osså fikade vi, Maltes mamma bakar lika goda bullar som faster, mums!! (tyvärr glömde mamma att ta kort när vi var hos Malte, kameran låg kvar i hennes jackfika!)
När det var dags att sova på kvällen så somnade jag direkt jag lagt huvet på kudden, det var en helkul dag!

tisdag 7 december 2010

Nya strumpor!

Idag när pappa kom hem från jobbet hade han en present med sig till mig. Först tyckte jag inte det var så jättekul, för det var ju "bara" strumpor... men sen såg jag ju att det var SPINDELMANNEN-strumpor!!! Då ville jag ha dom på mig direkt, även när jag skulle sova sen på kvällen. Fast det fick jag inte, mamma tog av dom o la dom på stolen brevid min säng.

onsdag 1 december 2010

Min jättenalle

När jag döptes fick jag en jättestor nalle av pappas kompis, Erik, men jag har inte lekt med den så mycket tidigare, men nu tycker jag supermycket om den! Jag har bett mamma klä på den lite kläder och så här fin blev den i en av mina bodysar........ Numera får nallen sova tillsammans med mig i min säng, jättemysigt!

lördag 27 november 2010

Lördagsgodis

Tänk vad mysigt vi har på lördagar! Då får jag äta godis och NÄSTAN så många bitar jag själv vill.... (oftast nöjer jag mig med 3-4 stycken ändå). Men jag gillar inte att mamma köper sånt där segt godis, det bara fastnar i mina tänder... jag vill ju  ha CHOKLAD!

onsdag 24 november 2010

Pepparkakor!

Idag har jag o mamma bakat pepparkakor, se så fina de blev! Jag tänkte att det säkert är lika gott att äta degen som kakorna... men näe, den var inte så god... Jag spottade lydigt ut en stor "klump" när mamma bad om det. Mamma har lovat att köpa fler pepparkaksformar, det blir ju lite tråkigt att bara ha hjärtan!

måndag 22 november 2010

Ett litet brev från farmor...

...låg i brevlådan när jag och mamma kom hem från dagis idag. Och gissa vad jag hittade i kuvertet??!!
Jojomensan, en CHOKLADBIT! Mums.... jag satte mig direkt innanför dörren o käkade upp den! Men jag lät mamma få smaka en liten, liten tugga också....
Tack, farmor & farfar! Men nu måste jag borsta tänderna extra noga ikväll, jag får ju egentligen bara äta choklad på lördagar.........  ;-)
PS. Om ni undrar över min frisyr så är det mamma som varit framme med saxen igen... själv tycker jag nog att hon borde öva lite mer innan hon friserar mig, för så där vansinnigt snygg klippning blev det ju inte den här gången.... Får se ifall hon kan fixa till det lite nån dag, kanske... DS

lördag 20 november 2010

Att bada är kul!

Idag har jag o pappa badat skumbad, det var ju JÄTTEKUL!!! Jag har fått en badgroda att leka med i badkaret också, den gillar jag. Sen finns det ju ingenting som är så kul som att hälla vatten på pappas huvud...........    :-)
Det var förresten första gången på ca ett halvt år som jag självmant ville kliva i badkaret, varken skrik eller tårar kom det från mig. Jag har nog bestämt mig för att jag gillar att bada, ska sluta att sätta mig på tvären när det är dags för bad nästa gång.........

onsdag 17 november 2010

Egenkär?

Betyder det att man är egenkär om man pussar sig själv i spegeln???
Näe, inte för mig... jag tycker bara väldigt mycket om att pussas!!! Det säger även fröknarna på dagis, där pussar jag på både killar o tjejer....


måndag 15 november 2010

Lagar mat med pappa

Ikväll är pappa och jag själva hemma! Vi lagar lite käk o har mysigt, helt enkelt. Okej, ett o annat bus hinner vi ju med också, förstås....
Att jag inte skulle ha den här bunken på huvet förstod jag först när pappa tog fram kameran. Jag gör vad som helst för att locka fram ett skratt!!

söndag 14 november 2010

Fars Dag!!

Idag är det Fars Dag och då ska man vara extra snäll med sin gamla far..........   ;-)
Dock har jag inte varit så snäll mot honom i natt, jag har hållt honom vaken från kl 4 imorse...
Men han blev skapligt glad när jag grattade honom idag i alla fall!


lördag 13 november 2010

Förkyld igen (!)

Jaha, så var det dags igen då... den här gången har jag en hosta som är fruktansvärd! Nu har det gått runt och är inne på varv nr 2... första jag, sen pappa, sen mamma osså nu jag igen...undrar hur många varv vi hinner innan jul?!? Igår fick pappa hämta mig från förskolan redan vid lunchtid.
Jag har ätit lite dåligt de senaste dagarna men idag fixade mamma jättesmarrigt mellanmål! Mjölk, pepparkaksmuffins, blåbärssoppa och äpple, mums!!!

torsdag 11 november 2010

En eftermiddagslur.........

Ja ibland är jag lite sliten efter en dag på förskolan... och då kan det bli så att jag somnar i soffan medan mamma lagar middag... och naturligtvis är det någon vänlig själ som upptäcker detta och fotograferer det! Kan man aldrig få vara i fred?!?  ;-)

tisdag 9 november 2010

En present från faster & kusin Daniel....

Idag kom min kusin Daniel förbi med en present från honom o faster........





En SPIDER MAN - tröja!!!!
 
Så här låter jag när jag är Spindelmannen!!!

lördag 6 november 2010

Ägg

Jag har kommit underfund med att det är ganska gott med kokt ägg till frukost... och får jag dessutom skala det själv så är ju lyckan fullkomlig!

lördag 30 oktober 2010

Härlig höstdag

Vilken härligt väder det har varit idag! Mamma och jag var ute o lekte en lååååång stund. Först gick vi till lekplatsen eller gick o gick... jag "cyklade" på min fina trehjuling.
Sedan var vi i trädgården o gungade och grävde lite i sandlådan och rullade oss i gräset....

torsdag 28 oktober 2010

PIGG & KRY

Nu är jag pigg som en mört och febern är borta! Den syns va´?!
Mamma säger att jag är mer i luften än på golvet idag, undrar vad hon menar med det?!?
Imorgon ska jag till förskolan igen, har ju inte varit där på HELA veckan.

onsdag 27 oktober 2010

Chokladglass!

Mums, vad det är gott med glass!!! Nu har jag haft feber i några dagar och fått glass varje dag... så det vill jag gärna ha i fortsättningen också, även om febern är borta! Mamma brukar ge mig en glass till efterrätt, om jag är snäll och inte kladdar med maten.......... men när man äter glass så MÅSTE man ju kladda, eller hur?!?

tisdag 26 oktober 2010

Pappas "före detta" glasögon...

Så här ser dom ut!
Ja okej då, de såg kanske inte RIKTIGT ut så här tidigare imorse... men jag tycker nog ändå att de blev lite SNYGGARE så här... eller vad säger ni?!
Vad gör det om inte pappa kan ha dom på sig längre?!?

söndag 24 oktober 2010

39,6 graders feber...

... usch, då var jag sjuk igen då! Fast den här gången är jag varken snuvig eller hostig, har bara hög feber. Men jag får tabletter i rumpan så febern ska gå ner. Och så ger mamma och pappa mig glass, för mat vill jag inte ha...
Imorgon ska mamma och jag vara hemma från förskolan o jobbet och bara ligga på soffan och käka glass hela dagen!!  :-)

lördag 23 oktober 2010

Dammsuger

Ja det har ju blivit lite smuligt här, så jag känner att jag måste göra en insats före Bolibompa! (lägg märke till att min tröja matchar dammsugaren!)

fredag 22 oktober 2010

Hjälper mamma i köket...

Jag har ju sett hur mamma gör med disktrasan, först håller hon den under vattenkranen och sedan torkar hon bänken... vaddå krama ur trasan först?!?

tisdag 19 oktober 2010

Kul med mamma

Idag efter förskolan så lekte mamma och jag med modellera, det var skojigt. Så gjorde mamma små bollar av modelleran och det var ju ännu roligare......... framförallt att kasta ner dom på golvet var ju skoj!

söndag 17 oktober 2010

Vingåker

I helgen var vi i Vingåker och hälsade på Andréa, Pelle och Nino! Det var kul!! Titta vilken stor öl min pappa dricker!!  :-)

Osså kom farmor, farfar, faster o kusin Daniel dit också och busade med mig medan mamma och pappa shoppade kläder!

torsdag 14 oktober 2010

Mammas äppelkaka

Veckorna bara rullar på, det känns som att det är måndag o fredag hela tiden!
Idag har mamma bakat en äppelkaka (vi har ju så himla mycket äpplen i trädgården!) och den var riktigt god! Även fast det kanske inte ser ut på bilden som att jag tycker det... he he he he... men jag lovar, den VAR god!

fredag 8 oktober 2010

Hemskickad från förskolan...

Idag ringde Annika på förskolan till mamma på jobbet och berättade att jag var hängig och hade feber (visserligen bara 38,3) så mamma kom och hämtade mig redan 11.30.
Nu har jag sovit i en timma o känner mig lite bättre, men jag vilar nog gärna o tar det lite lugnt idag ändå. Lite juice och en chokladbit kan nog göra det hela lite bättre, eller vad tror ni?!?