lördag 25 september 2010

mera bus....

Idag har mamma letat fram våra mössor, vantar o halsdukar inför den kalla årstiden, brrr...
Mamma säger att jag är en buskille... hi hi... det kanske hon har rätt i!

Jag gillar verkligen att klä ut mig, här har jag hittat mammas keps o handskar o pappas halsduk. Snygg va´?!?

torsdag 23 september 2010

Ännu en fantastisk dag!

Jag har kommit in i rutinerna nu med lämning på förskola o.s.v. Det känns riktigt bra, jag trivs på Bläckfisken!
Och imorse tog jag lite sovmorgon... mamma fick väcka mig kl 07.30, då hade hon redan gjort sig iordning med dusch o allt och ätit frukost och plockat fram mina kläder o packat min ryggsäck... så det var bara att hoppa i en ny blöja, slänga på sig lite kläder o åka iväg till förskolan! :-)

När vi kom hem i eftermiddags var jag lite extra busig... för jag ville klä ut mig, så jag hittade mina vantar och mina solglasögon, se så fin jag blev.
Men som om det inte räckte tyckte jag att mamma skulle sätta på sig sina solglasögon också! Fina va´?!? (Obs! Om ni undrar varför vi är så "suddiga" så kan jag väl erkänna, det är jag som kladdat ner spegeln med mina kladdiga fingrar... hi hi)

onsdag 22 september 2010

Strålande dag!

Idag har jag haft en jättebra dag! Först blev jag lite ledsen precis när pappa skulle gå från förskolan imorse, men det gick över väldigt fort idag. Vi åt frukost och jag fick smörgås, mums! Sedan lekte vi lite och efter det fick vi lunch, fisk, som jag gillar jättemycket! :-)
Efter sovstunden var jag lika pigg o glad som vanligt, vi var ute i solen och lekte ända tills mamma kom o hämtade mig kl 15. Då visade jag henne var jag suttit och ätit min eftermiddagssmörgås, vid bordet ute på gården.
Vi åkte bil hem idag och så tog vi en promenad med vagnen i det fina vädret till Willys o handlade. Jag bestämde att mamma skulle handla köttfärs...
Så när vi kom hem gjorde hon köttfärsbiffar, kokade potatisar o morötter som vi fick till middag, mums igen!

Pappa är i Göteborg och kommer hem först på fredag så mamma o jag är själva några dagar. Imorgon ska mamma lämna mig på förskolan, undrar hur det ska gå?! Det brukar ju alltid vara pappa som gör det annars....

tisdag 21 september 2010

Picnic-korg

Idag kom mamma och hämtade mig på förskolan så jag undrade var pappa var?!? Det var ju han som lämnade mig där imorse?! Hm, jag blir nog aldrig klok på de vuxna...
I vilket fall som helst så hade mamma en jätteskoj korg/väska som hon kallade för picnic-korg, det hade varit mat däri, sa mamma. Men jag tyckte den var utmärkt att sitta i !


Allting rullar på nu, jag går på förskola, jag använder pottan nästan varje dag osså har jag klarat av att sova i sängen "utan framsida" flera nätter! Tänk, jag är nog på väg att bli en stor kille!! :-)

måndag 20 september 2010

Allvaret började idag.....

Mamma ska börja jobba och jag ska vara på förskolan mellan kl 8 o 15...
Pappa lämnade mig på förskolan och då blev jag först lite ledsen, men det gick över när Maria tog hand om mig.
Jag åt mat och sov en liten stund, sen kom pappa och hämtade mig igen! Dagen gick ju jättefort! :-)
Jag har bestämt mig, det kommer bli bra det här!

fredag 17 september 2010

Farfar 70 år!


Idag fyller min farfar 70 år och då har han bjudit oss allihop på restaurang i Stockholm! Mums, det var gott!!! Osså fick jag glass till efterrätt... med chokladsås! :-)

När vi kom hem var jag väldigt trött, så faster satte på mig pyjamas på en gång så fick jag sitta en liten stund i hennes knä innan mamma kom o hämtade mig för att lägga mig i sängen... OJ, vad fort jag somnade, fast huset var fullt med folk!

onsdag 15 september 2010

Ledsen Jesper, ledsen mamma.......

Usch, idag var jag ledsen redan innan vi kom iväg till förskolan....... först ville jag inte sätta på mig gummistövlarna... och sedan ville jag inte ha jackan på mig och slutligen så försökte jag kasta iväg cykelhjälmen.... hi hi... en strålande morgon, med andra ord!

Mamma lyckades få mig på bättre tankar o fick på mig alla kläderna o sedan hoppade vi i vattenpölarna utanför garaget innan vi cyklade iväg, då var humöret betydligt bättre!

Men när vi kom fram till förskolan så började jag "tok-gråta"!!! Och jag var såååååååå ledsen, tårarna rann nerför kinderna och jag ville inte släppa taget om mamma... hon försökte med att vi skulle hoppa i pölarna inne på gården vid förskolan... men näe, jag bara grät o grät o grät... jag hade både nappen och snutte men det hjälpte inte.

Camilla (en av fröknarna) kom fram o frågade ifall vi skulle göra det på det snabba eller långsamma sättet, vilket är bäst för honom, frågade mamma. Det snabba, men det är inte det lättaste för mamma, svarade hon.... okej, tänkte mamma, det är ju bara att stålsätta sig, vi vet ju att han har det bra på förskolan och att han egentligen tycker det är kul att vara där... så hon reste sig upp, vinkade, kastade pussen o gick därifrån.

När hon hämtar mig i eftermiddag ska jag berätta varför jag var så ledsen!

tisdag 14 september 2010

"nygammal" säng



Först trodde jag att jag hade fått en ny säng i mitt rum... men sedan upptäckte jag att det är ju samma gamla vanliga säng, fast mamma o pappa har tagit bort ena långsidan. Så nu kan jag kliva i och ur sängen på egen hand! Jippie!!!
Igårkväll blev det en vääääääääääääldigt utdragen nattning, eftersom jag klev ur sängen och gick in till mamma o pappa framför tvn så fort de lämnat mitt rum... till slut blev de visst irriterade o vände den öppna sidan in mot vägen, så sängen såg ut som vanligt igen! :-(
Men idag gick det bättre, jag var så trött så jag gick in o la mig själv redan strax efter kl 19 o bad mamma om välling och när jag fick den så somnade jag direkt!

lördag 11 september 2010

Bus i bollhavet

Det är kul att leka i bollhavet......

Potträning


Jaha, så har man gjort det igen! För tredje gången har jag nu både kissat och bajsat på pottan! Börjar kännas som en vana det här nu........
Förstår bara inte varför mamma och pappa beter sig så konstigt, de står o hoppar och applåderar åt mig och skriker BRA, BRA i munnen på varann......?!?!

:-)

fredag 10 september 2010

Förskolenytt!

Första dagen utan mamma på förskolan gick alldeles utmärkt om vi inte bryr oss om två små korta gråtstunder (första ca 1 tim efter att mamma gått kom jag på att hon inte var där o då blev jag ledsen och den andra när vi skulle sova middag...). När mamma hämtat mig cyklade vi till Willys och jag fick sitta i den här roliga båten! Osså passade mamma på att handla lite nya strumpor åt mig... hon säger att mina fötter växer så mycket just nu.

onsdag 8 september 2010

Pappa på besök på förskolan

Idag följde pappa med mig och mamma till förskolan. Så han får veta vart han ska gå och lämna mig när mamma börjar jobba!
Han var med oss ute på lekplatsen ett tag och jag fick visa vilka leksaker jag gillar mest.

Sedan hade vi fruktstund utomhus och jag fick smaka päron... men det var inte så gott för det var ju såååå hårt! Så jag bytte med mamma som fått en halv banan :-)

tisdag 7 september 2010

Mat - och sovstund på förskolan

Idag har jag och mamma varit hela dan på förskolan (fr kl 9 till kl 14) och det var jättekul! Jag har lekt med alla barnen, det finns många, många leksaker där.

Och jag har ätit mat i matsalen, jag får sitta brevid min kompis Leopold.

Jag har också sovit en stund, vi får ligga på madrasser i ett rum där vi sover allihop.
Jag somnade nästan på en gång, utan mamma. Men när jag vaknade och hon inte var där så blev jag lite ledsen... fast det gick över när jag fått sitta i Camillas knä en stund!

måndag 6 september 2010

Förskoledags!

Idag var det äntligen dags för mig att få börja på förskolan (mamma envisas med att kalla det för dagis, men jag vet att det heter förskola)!
Jag somnade i soffan innan vi skulle gå iväg, så jag var lite trött i mössan när det var dags att hoppa upp på cykeln (därför har jag napp o snutte med mig).
Men oj vad skojigt det var!! Så mycket leksaker de har där!!!


Wow, jag har redan bestämt mig för att jag kommer att trivas!! :-)

Regnkläder!



Titta vilka fina vind/regnkläder som mamma har köpt till mig! Jag gillar verkligen att prova mina nya kläder, framförallt gillar jag ju förstås att spegla mig....
:-)

fredag 3 september 2010

sista lediga vardagsmorgonen........

Idag är det en dag att minnas, säger mamma... det är min sista lediga vardag innan jag ska börja på förskola, på måndag börjar "allvaret"! :-) Så mamma och jag passade på att ha en härlig slapparmorgon, i pyjamas och morgonrock hela förmiddagen. Här har jag en skön liten frukt- och kexstund framför tvn.........

torsdag 2 september 2010

IKEA-besök

Jag har lärt mig säga IKEA... det är ett kul ställe att vara på, förresten!
Först fick jag köttbullar, sedan chokladmousse och avslutningvis en glass, inte illa för en stor karl som jag, va´?!?



Det finns massor av kul saker här! Och mycket jag vill ha till mitt rum hemma...

Pappa säger att vi snart ska köpa ny säng till mig så jag passar på att prova alla sängar jag hittar... jag gillar den här!

onsdag 1 september 2010

Öppna förskolan

Idag blev det den sista sopplunchen på öppna förskolan för mig och mamma... det känns lite vemodigt, säger mamma... vet inte vad hon pratar om, jag tycker det var HUR KUL SOM HELST, att leka med alla saker. Precis som vanligt! :-)